Vuxenutbildning

Har du funderat på att byta bana, prova på något nytt eller behöver du komplettera betyg för att läsa på högskola?

Hos Vuxenutbildningen finns många möjligheter för dig som vill ta nästa steg i livet. Kanske har du ett ofullständigt gymnasiebetyg, vill byta yrkeskarriär eller har en utbildning från ett annat land du vill validera. Du kan läsa gymnasieutbildningar på distans, flex, hel- eller deltid. Det finns flera alternativ för att passa just dig. Du kan också läsa en yrkesutbildning. Vuxenutbildningen erbjuder ett brett utbud i både här och i andra kommuner. Många yrkesutbildningar är cirka ett år. De innehåller ofta praktik och leder många gånger direkt till ett arbete.

Kom och lyssna till oss och se vad vi kan erbjuda dig!

Infomöte

  • 9/5  kl. 17.00-18.30 på Vuxenutbildningen, Bromölla
  • 17/5 kl. 16.00-19.00 på biblioteket i Sölvesborg 

___________________________________________________________

__________________________________________________________

Hos Vuxenutbildningen Sölvesborg-Bromölla hittar du en rad olika utbildningsmöjligheter. Du kan läsa grund- och gymnasieämnen, gå orienteringskurser och läsa på distans. För vuxna med särskilda behov finns Särskild utbildning för vuxna. Behöver du läsa svenska för att förbättra dina chanser på arbetsmarknaden finns Utbildning i svenska för invandrare med flera olika grupper utifrån den studerandes nivå och förkunskaper.

På Vuxenutbildningen utgår vi alltid från individen och du som studerande är det viktiga för oss. Digital teknik är en självklar del av vår pedagogiska verksamhet. Du finner Vuxenutbildningen centralt i Bromölla.

Kontakta oss också för prövning/validering av tidigare kunskaper, studie- och yrkesvägledning, samt hjälp med distansstudier via vårt Lärcentrum.

__________________________________________________________

Läs mer om Vuxenutbildningen under flikarna till vänster eller i vår kurskatalog som du hittar nedan. 

 

Gå direkt till:

Snabblänkar

Aktuellt

Vårens kurser på vux.

>>> Kursutbud
---------------------------

Vårens studiedagar
SFI 15/5, 13/6

Omprov/Prövningstillfälle:

Omprov/Prövning
9/5
Omprov
23/5


Omproven sker
kl. 18.00-20.00

___________________________
Drop-in studievägledning på Sölvesborgs bibliotek
Vuxenutbildningens Studie- och Yrkesvägledare finns på plats på Sölvesborg bibliotek till våren och tipsar dig som går i studietankar. 
Torsdagar kl. 15.00-17.00

Vuxenutbildningen kan hjälpa till med yrkesutbildningar.
>>> Läs mer här

Under hösten 2018 startar eventuellt vård- och omsorgsutbildning, samt vårdbiträdesutbildning som du kan gå genom Komvux. För mer information kontakta vux Studie- och yrkesvägledare.

----------------------------

Läs mer om den nya satsningen Kunskapsklivet

Matsedel

Här hittar du aktuell matsedel för Bromölla vecka för vecka.

 

Sölvesborg - Bromölla kommunalförbund | Förbundskansliet | 29480 Sölvesborg | 0456-81 66 53 | sbkf.se | forbundet@sbkf.se