Vuxenutbildning

Hos Vuxenutbildningen Sölvesborg-Bromölla hittar du en rad olika utbildningsmöjligheter. Du kan läsa grund- och gymnasieämnen, gå orienteringskurser och läsa på distans. För vuxna med särskilda behov finns Särskild utbildning för vuxna. Behöver du läsa svenska för att förbättra dina chanser på arbetsmarknaden finns Utbildning i svenska för invandrare med flera olika grupper utifrån den studerandes nivå och förkunskaper.

På Vuxenutbildningen utgår vi alltid från individen och du som studerande är det viktiga för oss. Digital teknik är en självklar del av vår pedagogiska verksamhet. Du finner Vuxenutbildningen centralt i Bromölla.

Kontakta oss också för prövning/validering av tidigare kunskaper, studie- och yrkesvägledning, samt hjälp med distansstudier via vårt Lärcentrum. Läs mer om Vuxenutbildningen under flikarna till vänster.

__________________________________________________________

Svenska för föräldralediga - SFI

Från och med mars 2019 startar Vuxenutbildningen SBKF en ny grupp för föräldralediga där vi tränar svenska tillsammans. Svenska för föräldralediga riktar sig till Dig som är föräldraledig och inte kan läsa på SFI. 

På våra träffar studerar vi svenska och fikar medan barnen leker/sover. 

Bromölla 
Plats: Församlingshemmet i Bromölla, Godtemplarevägen 10
Tid: Måndagar kl 9-11

Sölvesborg
Plats: TLC i Sölvesborg, Skånevägen 21
Tid: Onsdagar kl 9:30 - 11:30

Telefon: 0768-600199

Mail:

lina.hermansson@skola.sbkf.se

pernilla.olsson@skola.sbkf.se

Alla är varmt välkomna både föräldrar, bebisar och syskon!

 

Gå direkt till:

Snabblänkar

Aktuellt

Studiedagar våren 2019:
8/5

Studiedagar SFI:
18/4, 8/5, 29/5, 13/6

Sommaravslutning SFI: 20/6

Omprovtillfällen:
Varje jämn vecka
kl. 17.00-20.00

___________________________

Drop-in studievägledning på Sölvesborgs bibliotek
Vuxenutbildningens Studie- och Yrkesvägledare finns på plats på Sölvesborg bibliotek under våren och tipsar dig som går i studietankar. 
Torsdagar kl. 15.00-17.00

Välkomna!
___________________________

 

 

Sölvesborg - Bromölla kommunalförbund | Förbundskansliet | 29480 Sölvesborg | 0456-81 66 53 | sbkf.se | forbundet@sbkf.se